گرد و غبار، نفس ساکنان خراسان رضوی را سنگین می‌کند (۹ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای تصادف پسر نیکزاد از زبان رئیس منطقه سه پلیس راهور تهران آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان دستگیری سارق سابقه‌داری که به اموال مُرده هم رحم نکرد دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی بیماری ام‌اس در کمین دختران و زنان جوان | چطور پیشگیری کنیم؟ همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری
سرخط خبرها

آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان

  • کد خبر: ۳۳۵۵۹۳
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: ۳۴ زایشگاه محوری استان به‌همراه مراکز منتخب در شهرستان‌ها و پایگاه‌های سیار در روستاها، مسئولیت اجرای طرح غربالگری نوزادان در سال ۱۴۰۴ را برعهده خواهند داشت و مقرر شده تا از روز شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) این طرح به‌صورت سراسری در خراسان رضوی آغاز شود.

مهدی برجی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز از آغاز فاز جدید برنامه غربالگری شنوایی و بینایی نوزادان و کودکان در خراسان رضوی از روز شنبه خبر داد و اظهار کرد: پس از تشکیل نخستین جلسه کمیته استانی برنامه‌های غربالگری شنوایی و بینایی برای گروه سنی نوزادان و کودکان، مجریان اصلی طرح به ارائه برنامه‌های خود پرداختند و پس از بررسی نتایج فراخوان‌ها، مراکزی که موردتأیید دستورالعمل کشوری بودند، انتخاب شدند تا بر این اساس، از ابتدای هفته آینده، فاز جدید طرح غربالگری شنوایی و بینایی نوزادان از شنبه آغاز شود.

وی افزود: خراسان رضوی سالهاست در حوزه غربالگری نوزادان در رتبه نخست کشور قرار دارد. حتی در دوران فراگیری کرونا هم خراسان رضوی توانست جزو پنج استان برتر کشور در حوزه غربالگری نوزادان جای بگیرد و نشان صادق این موضوع، پوشش صددرصدی ۱۰۰ هزار و ۶۳۱ نوزاد استان در سال گذشته است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۵ هزار نوزاد در مناطق محروم و روستایی به‌صورت رایگان طرح غربالگری را پشت سر گذاشته‌اند، خاطرنشان کرد: از مجموع این شمار، کمتر از ۳۰۰ کودک و نوزاد مبتلا به اختلال شناسایی شده‌اند و در این شرایط، همه سوژه‌ها برای پیگیری مداخلات درمانی به مراکز مرتبط ارجاع شدند.

وی ادامه داد: درحال حاضر بیش از ۵۶ مرکز غربالگری در سطح استان فعال است. این شمار مشتمل بر ۳۴ زایشگاه، ۷ مرکز بهداشت و ۱۵ کلینیک شنوایی و مراکز تابعه بهزیستی است و به‌طور کلی هر شهرستانی که زایشگاه دارد، می‌تواند از صددرصد خدمات مربوط به غربالگری در همان محل برخوردار شود و در شهرستان‌ها و روستا‌هایی هم که زایشگاه وجود ندارد، مراکز بهداشت، مجتمع‌های مثبت زندگی، مجموعه‌های سلامت روان و پایگاه‌های سیار در خدمت مردم خواهند بود.

برجی این را هم گفت که توجه و دغدغه والدین، رکن اصلی برای پیشگیری از بروز اختلالات ریشه‌دار شنوایی و بینایی در نوزادان و است و ضرورت دارد تا پدران و مادران تا پیش از شش ماهگی کودک خود، فرآیند غربالگری را حتماً تا حصول نتیجه دنبال کنند.

وی بیان کرد: تشخیص چالش‌های حوزه بینایی و شنوایی تا پیش از شش ماهگی از ضرورت راهبردی برخوردار است، زیرا از این زمان است که زبان‌آموزی و گفتار کودک به‌تدریج آغاز می‌شود و به همین منظور، حیاتی است تا والدین پیش از شش ماهگی کودک، اقدامات لازم را برای تشخیص مشکلات شنوایی و بینایی آغاز کنند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->